<div style='color: #000;'>Welkom bij Voedselbank Rivierenland</div> <div style='color: #000;'>Vele vrijwilligers zetten zich in</div> <div style='color: #000;'>Minder dan 0,5 % van verspild voedsel bereikt ons</div> <a href='http://voedselbankennederland.nl/nl/voedselveiligheid.html'><div style='color: #000;'>Voedselveiligheid speerpunt in strategie</div></a> <div style='color: #000;'>Boter en eieren meer dan welkom</div>

Net zoals veel andere regio’s in Nederland, heeft ook het Rivierengebied een voedselbank: Voedselbank Rivierenland. Onder het verzorgingsgebied vallen de gemeenten Tiel, Buren, Geldermalsen, Culemborg, Neerijnen, West Maas en Waal en Neder Betuwe.

Voedselbank Rivierenland startte in 2006 vanuit Tiel met het verstrekken van enkele pakketten per week. Daarna maakte de voedselbank een gestage groei door. Begin 2014 werden ruim 120 pakketten per week uitgegeven en de verwachting is dat de vraag verder zal toenemen. Naast Tiel is er in 2009 een 2e uitgiftepunt in Culemborg bijgekomen en in 2014 een 3e uitgiftepunt in Geldermalsen.

In maart 2015 opende Voedselbank Rivierenland een 4e uitgiftepunt in Beneden-Leeuwen.