Voedselbank Rivierenland wil een bijdrage leveren aan de verzachting van (verborgen) armoede. Zij doet dat door kwalitatief goede voedingswaren in te zamelen, hier gevarieerde pakketten van te maken die uitgedeeld worden aan gezinnen en alleenstaanden die in armoede leven.

Het voedselpakket is bedoeld als een aanvulling! De rol van de professionele hulpverlener is van wezenlijk belang. De mensen voor wie een pakket aangevraagd wordt, moeten ook in bredere zin geholpen worden zodat er uitzicht is op een structurele, blijvende oplossing van het probleem. Bent u professionele hulpverlener en wilt u een voedselpakket voor een cliënt aanvragen, klik dan hier voor een toelichting.

Voedselbank Rivierenland stelt zich politiek en levensbeschouwelijk neutraal op en verricht haar werkzaamheden vanuit de grondgedachte van onderling hulpbetoon en solidariteit. Zij mengt zich niet in debatten over de oorzaken van armoede. Voedselbank Rivierenland is aangesloten bij de landelijke Stichting Voedselbanken Nederland.

Voedselbank Rivierenland heeft naast een bestuur een enthousiaste en hechte groep vrijwilligers.

Bestuur:

  • C.J. (Kees) van den Broek, voorzitter
  • S.M. (Sylvia) van IJzendoorn- Dikker, secretaris
  • O.L.J. (Olivier) Walravens, penningmeester
  • B.(Bas) Corbijn, algemeen bestuurslid

Adviseur: drs. C.A.G. (Cor) Oostveen

NIEUWSBERICHTEN

Ladies Circle 75 Betuwse Bloesems is in 2014 opgericht en daarmee onderdeel geworden van Ladies Circle Nederland. Deze groep bestaat uit 17 vrouwen uit de regio Betuwe, afkomstig uit onder andere Culemborg, Beusichem, Eck en Wiel en Buren. ... lees meer
Lionsclub Culemborg actief voor de Voedselbank
Op 15 juni 2017 ontving de Voedselbank van de Lions Club Culemborg een waardecheque van €1000,-. Op de foto wordt de cheque uitgereikt door vice-president Mark Sprenkels aan Sylvia van Ijzendoorn-Dikker bestuurslid van de Stichting Voedselb... lees meer

Lees meer recent nieuws