<div style='color: #000;'>Welkom bij Voedselbank Rivierenland</div> <div style='color: #000;'>Vele vrijwilligers zetten zich in</div> <div style='color: #000;'>Minder dan 0,5 % van verspild voedsel bereikt ons</div> <a href='http://voedselbankennederland.nl/nl/voedselveiligheid.html'><div style='color: #000;'>Voedselveiligheid speerpunt in strategie</div></a> <div style='color: #000;'>Boter en eieren meer dan welkom</div>

Ladies Circle Nederland​ overhandig een cheque van EUR 5​750 aan de Voedselbank Rivierenland

Ladies Circle 75 Betuwse Bloesems is in 2014 opgericht en daarmee onderdeel geworden van Ladies Circle Nederland. Deze groep bestaat uit 17 vrouwen uit de regio Betuwe, afkomstig uit onder andere Culemborg, Beusichem, Eck en Wiel en Buren. Doel is vriendschap en maatschappelijke betrokkenheid middels service-activiteiten. Op 11 februari hebben wij in de Gelderlandfabriek in Culemborg voor de tweede keer ons Pre-Valentine feest georganiseerd ten behoeve van de Voedselbank Rivierenland. Op 31 maart hebben wij aan de Voedselbank Rivierenland een cheque van EUR 5750 overhandigd, de opbrengst van dit mooie feest. Hiervoor bedanken wij nogmaals alle feestgangers en sponsors zonder wie deze prachtige opbrengst nooit mogelijk zouden zijn geweest.

 

Een aandeel in de Betuwe.​

Maandagavond 23 mei 2016 hebben Sylvia van IJzendoorn en Olivier Walravens namens het bestuur van Voedselbank Rivierenland een cheque ter waarde van € 1.891,62 ontvangen van de Rabobank West Betuwe uit het fonds 'Een aandeel in de Betuwe'. Met dit fonds vloeit een gedeelte van de winst van de bank terug naar de lokale gemeenschap.

Een fantastisch bedrag voor onze Voedselbank, waarmee een bijdrage voor de vervanging van de oudste koelbus is gerealiseerd. Dit alles dankzij vele stemmen van leden van Rabobank West Betuwe, die Voedselbank Rivierenland een warm hart toedragen. Voedselbank Rivierenland heeft het op één na hoogste aantal stemmen gekregen. Dank daarvoor!

 

Jouw stem is geld waard!

Laat jij het project van Voedselbank Rivierenland bloeien?

Rabobank West Betuwe stelt dit jaar maar liefst € 80.000,- beschikbaar uit het fonds ‘Een aandeel in de Betuwe’. Met dit fonds vloeit een gedeelte van de winst van de bank terug naar de lokale gemeenschap. Verenigingen en stichtingen konden afgelopen periode hiervoor één project indienen. Ook Voedselbank Rivierenland heeft een project ingediend, namelijk een nieuwe koeltransportbus.

Leden van Rabobank West Betuwe mogen meebeslissen hoe dit bedrag onder verenigingen en stichtingen wordt verdeeld door het uitbrengen van een stem op twee regionale projecten die zij een warm hart toedragen. Hoe meer stemmen een project ontvangt des te hoger de bijdrage voor dit project wordt.

Steun het project van Voedselbank Rivierenland en breng van 1 t/m 30 april 2016 jouw stem uit op onze stichting via de website www.rabowestbetuweleden.nl.

Rabobank West Betuwe roept haar leden ook op om te stemmen. Jouw stem is geld waard! Laat jij ons project bloeien?

 

 

Goede start voor Watersportvereniging “De Waal”

TWV  “De Waal” ondersteunt de Voedselbank.

Zaterdag 9 april startte het seizoen voor de Tielse Watersport Vereniging “De Waal”.

Jaarlijks maken zo’n 950 tot 1000 passanten gebruik van de faciliteiten in de Tielse jachthaven. Dat TWV “De Waal” meer wil zijn dan een afmeerplaats voor schippers blijkt wel uit de activiteiten die de vereniging organiseert.

Dit seizoen gaan de watersporters Voedselbank Rivierenland actief helpen bij het inzamelen van houdbare levensmiddelen. Ook financiële steun is meer dan welkom. In het clubhuis van de vereniging kan men levensmiddelen doneren of een bijdrage doen in de collectebus van Voedselbank Rivierenland.

Samen met enkele bestuursleden van Voedselbank Rivierenland werd het nieuwe seizoen feestelijk ingeluid met een toast op een behouden vaart voor de schippers en een succesvolle actie voor de Voedselbank.

________________________________________________________________

Voor de redactie:

Voor toelichting en informatie kunt u contact opnemen met de voorzitter van Voedselbank Rivierenland Cor Oostveen onder telefoonnummer 06 22476702

 

 

 Actie Help Nederland vooruit.

Voedselbank Rivierenland ontvangt een donatie van € 2.000, -  van het ING Nederlandfonds. Dit in het kader van de actie Help Nederland vooruit.

Er waren in het totaal 420 initiatieven genomineerd. Voedselbank Rivierenland eindigde in de regio Nijmegen op de derde plaats.

 

 

Nieuwe koelbus voor Voedselbank Rivierenland

Aanschaf mogelijk door grote donaties van Oranje Fonds en Caritas Suitbertus met ieder een bedrag van € 10.000, -.

De koelbus van Voedselbank Rivierenland was dringend aan vervanging toe maar hiervoor waren de financiën niet toereikend. Daarvoor werd een beroep gedaan op enkele fondsen en niet tevergeefs. Het Oranje Fonds steunt sociale initiatieven en besteedde het afgelopen jaar een bedrag van € 28,7 miljoen aan organisaties die een betrokken samenleving bevorderen. Door deze bijdragen ontmoeten mensen elkaar of vinden zij een nieuwe plaats in de samenleving. Een donatie aan de Voedselbank past dan ook heel goed binnen de doelstellingen van het Oranje Fonds.

De Caritas Suitbertus steunt al jaren mensen die in armoede leven en doet dat op vele manieren. Soms worden individuen of gezinnen geholpen die in acute nood verkeren. Ook de jaarlijkse Tielse Ouderendag wordt gefinancierd door de Caritas en het Inloophuis Tiel. Uit de royale donatie voor de koelbus blijkt hun betrokkenheid aan de allerarmsten in het hele Rivierengebied.

Er is nog een grote 3e gift ontvangen van een fonds uit Culemborg dat anoniem wil blijven.

 

VBR vergroot veiligheid dankzij Hobrand Algebra BV

Dankzij de bereidwillige medewerking van de directie van Hobrand Algebra BV te Tiel kan VBR de veiligheid van het pand, en daarmee de voor de stichting actieve vrijwilligers, vergroten. Desgevraagd was Erick Covers, directeur, direct bereid een bijdrage te leveren aan de veiligheid van VBR door maar liefst 4 brandblussers beschikbaar te stellen. Hobrand Algebra is een onderneming die al meer dan 30 jaar actief is als toeleverancier van bedrijven en overheidsinstanties die zich richten op rampen- en calamiteitenbestrijding.

GO!Wheels bezoekt Voedselbank

Onlangs bezochten enkele vrijwilligers van de Stichting GO!Wheels Voedselbank Rivierenland. GO!Wheels, bekend van de jaarlijkse autorally in Geldermalsen, had een gift gedaan van €10.000,- voor een grote investering. De diepvries- en koelcel zijn inmiddels volledig in bedrijf en hebben niet alleen de bedrijfsvoering van de Voedselbank verbeterd maar leveren ook een energiebesparing op die de structurele lasten vermindert. De vrijwilligers kregen een uitgebreide rondleiding en waren onder de indruk van het goede werk van Voedselbank Rivierenland.

DSC_0799.jpg

Op de foto voor de vrieskisten vlnr: Namens GO!Wheels Cees Veldhuizen,  Remco van Zadelhoff (zittend), Bart van de Kar en Pieter Hol; daarnaast Sylvia van IJzendoorn en Cor Oostveen van Voedselbank Rivierenland